A projektről

Mi ez?

Az érettségi[pont]ro az első romániai magyar oldal, amely az érettségiző diákoknak szól.


Mi áll az elképzelés mögött?

Nem érezzük magunkat reménytelen generációnak. És úgy gondoljuk, hogy sokkal nehezebb dolgunk van, mint a minket megelőző generációknak.

Tudjuk, hogy sok helyen nem részesülnek a diákok megfelelő felkészítésben. De tudjuk azt is, hogy a négy év alatt sokszor elhanyagoltuk a tanulást.

A legkényelmesebb másokra fogni, hogy nem sikerülhet. Legyen ennél több eszünk! Az érettségi elsősorban nem a tanárokról, nem az iskoláról, hanem rólunk szól. Ne hagyjuk, hogy az elmúlt évek statisztikái befolyásoljanak! Nagyon nehéz próbatétel előtt állunk, de ha mindent beleadunk, sikerülni fog!

Hogyan működik az oldal?

Az érettségi[pont]ro mindent megtesz azért, hogy az érettségiző diákok felkészülését elősegítse. Alternatív támpontokat nyújt a tanuláshoz, lelkesít, energiát ad.

Az érettségi[pont]ro egy közösség. Érettségiző diákok közössége. Olyan érettségi előtt álló diákoké, akik tényleg szeretnének érettségizni, és mindent megtesznek azért, hogy ez sikerüljön. Illetve azoknak a tanároknak és szülőknek a közössége, akik úgy próbálják a diákság munkáját könnyíteni ebben a periódusban, hogy mellettük vannak.

Hiszünk abban, hogy vannak ilyen diákok, tanárok és szülők.

Kik működtetik?

Az érettségi[pont]ro projekt egy sulis és egyetemista diákok által működtetett kezdeményezés. Őket azok a tanárok támogatják, akik hisznek ebben a generációban.

 

Meddig működik?

Az érettségi[pont]ro kezdeményezés egy nagyon friss koncepció szüleménye, amelyben nagyon bízunk, és hosszú távon is működtetni fogjuk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segíteni tudjuk az érettségiző diáktársak munkáját.

Folyamatosan fejlődünk, bővül az oldal, gyűlnek az anyagok. Azonban ahhoz, hogy tényleg hasznossá tudjon válni ez a projekt az érettésgiző diákok számára, szükségünk van a ti segítségetekre. Szükségünk van a véleményetekre, támogatásotokra, biztatásotokra.

Kedves Diákok! Szükségünk van bármilyen anyagra, amivel úgy érzitek, hogy segíteni tudjátok egymás munkáját!

Kedves Tanárok! Szükségünk van a ti segítségetekre! Bármilyen érettségi tantárgyból szívesen fogadunk olyan anyagokat, amelyek a diákság segítségére lehetnek a felkészülésben.

Akik úgy érzik, hogy hozzá akarnak járulni az érettségi[pont]ro projekthez, ITT megtehetik.

 

Köszönjük a makoszlogokcisi hozzájárulását!