A BBTE Magyar Néprajz és Antropológia karán is maradtak még államilag támogatott helyek

A BBTE Magyar Néprajz és Antropológia karán is maradtak még államilag támogatott helyek

Közzétéve a(z) Hírek oldalon


Őszi felvételit hirdet a kolozsvári BBTE Magyar Néprajz és Antropológia Intézete az üresen maradt államilag támogatott helyekre. Összesen 8 ingyenes hely foglalható el a néprajz és a kultúratudomány szakokon.

A kultúratudomány szak új, frissen akkreditált szakunk. Ennek keretében elméleti és gyakorlati tantárgyak széles skáláján keresztül a kultúra definícióival és típusaival, a kultúra kutatásának történetével, módszertanával és terminológiájával foglalkozunk. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a diákjaink a körülöttük zajló kulturális és társadalmi folyamatokról önállóan, és ha kell, kritikusan tudjanak gondolkodni. A szakmai gyakorlat keretében részben önálló kutatási feladatot oldanak meg a hallgatók, részben kulturális intézmények keretében végeznek gyakorlati munkát. A kultúratudomány szak elvégése után a következő munkakörökben lehet elhelyezkedni: kulturális rendezvényszervező, kulturális intézmények szakértője, képzési központokban működő szakértő, közigazgatási szakember, közigazgatási szaktanácsadó, közigazgatási referens, kutató stb.

A néprajz szakos képzés során a népi kultúra szellemi, anyagi és társadalmi vetületeivel, ennek történetével, változásával, kortárs formáival, természeti népek kultúrájával ismertetjük meg hallgatóinkat. A képzésnek fontos része a szakmai gyakorlat. A múzeumokban a diákok a múzeumszervezés elméletét és technikáit, terepen az adatgyűjtés módszereit, szeminárium keretében a fényképezés és filmkészítés technikáit sajátítják el. A néprajz szak elvégzése után a következő munkakörökben helyezkedtek el diákjaink: kutató, muzeológus és múzeumpedagógus, képzési központokban működő szakértő, kulturális intézmények szakértője, szerkesztő stb.

Részletek: www.neprajztanszek.ro
További információk: neprajztanszek@yahoo.com