Partiumi Keresztény Egyetem: A jövőd kopogtat – Nyiss neki ajtót!

Partiumi Keresztény Egyetem: A jövőd kopogtat – Nyiss neki ajtót!

Közzétéve a(z) Hírek oldalon


UPTADE:

A nyári beiratkozások után még maradtak tandíjmentes helyek is a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen. A fennmaradt helyek listája:

 

Untitled

 

Az idei évben július 15–24. között várják a sikeresen érettségizett diákokat a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem alapképzéseire. A mesterképzésekre való beiratkozás július 15-26. között történik.

A PKE három karon összesen 13 alap- és 8 mesterképzést kínál, alapszakokon összesen 585, a két éves mesterszakokon pedig 250 helyet foglalhatnak el a diákok. A tavalyi évhez képest csekély mértékben változott a tandíjmentes helyek száma, idén is ingyenes helyen tanulhatnak a meghirdetett helyek mintegy felére jelentkezők.

Miért válaszd a PKE-t?

  • Mert anyanyelveden, magyarul tanulhatsz.
  • Mert Nagyvárad a „nyugat kapuja”, ezáltal te is bekapcsolódhatsz a nagyváradi kulturális életbe.
  • Mert a kis létszámú évfolyamokon családias légkörben tanulhatsz, tanáraid személyesen ismernek, akár személyre szabott oktatásban lehet részed.
  • Mert az oktatók sokszínűek: nagyváradi, magyarországi, kolozsvári, temesvári professzorok.
  • Mert Erdély szerte alacsonynak számító tandíjakkal találkozhatsz.
  • Mert kiegészítő képzésekben lehet részed, és pezsgő diákélet vár a szakkollégiumban.
  • Mert 3 féle ösztöndíjban lehet részed: szociális, érdemi, és tanulmányi.
  • Mert hallgatói kedvezményekben részesülhetsz (pl. ingyenes színházbérlet első éves hallhatóknak).
  • Mert számos külföldi csereprogram közül választhatod ki a neked legszimpatikusabbat (ERASMUS tanulmányi program és szakmai gyakorlat, magyarországi részképzés).
  • Mert gyakorlati tapasztalatra tehetsz szert már az egyetemi évek alatt.

partium

A Bölcsészettudományi Kar keretén belül működő nyelv szakokon nincs felvételi vizsga, a diákok bejutása itt csupán az érettségi átlag, és a választott szaknak megfelelő érettségi jegy függvényében alakul. Egyedül a Szociológia és Szociális Munka szakokon tesztelik a diákokat egy képességfelmérő interjúval, amely 50%-át képezi a felvételi bejutási jegynek, a maradék 50% ebben az esetben is az érettségi átlag.

A Közgazdaságtudományi Kar sem szervez felvételi vizsgát, az itt működő három szak (Menedzsment, Bank-és Pénzügyek, Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltató egységek gazdaságtana) esetében egységesen 60%-ban számit az érettségi átlag, és 40%-ban egy szabadon választott érettségi jegy.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Művészeti Kar Képzőművészet és Zenepedagógia szakjain szakspecifikus felvételi vizsgára kerül sor. Az előbbi, reklámgrafikának is emlegetett szak felvételi jegyének összetétele: 50%-ban megfigyelés utáni rajz, 40%-ban kreatív gondolkodás teszt és interjú az egyéni tevékenységet tükröző mappa bemutatása kapcsán. Az érettségi átlag itt csupán 10%-ban számit. Zenepedagógián a zene szerelmesei a zene iránti fogékonyságukat kell bizonyítsák, hiszen az érettségi átlag itt is csak 10%-ot ér, a maradék 90% pedig a zenei képességfelmérő. Ennek részleteiről, továbbá a szakokra vonatkozó egyéb információkról az adott szak weboldalán található több információ, melyeket a www.partium.ro oldalról lehet elérni. Alapszakokon a felvételi vizsgákra július 25-26-án kerül sor.

Az alapképzéseket minden szak esetében mesterképzések egészítik ki. Fontos tudnivaló, hogy a PKE mesterképzéseire való jelentkezés bármilyen alapszakot végzett jelentkező számára nyitott, feltétele csupán az alapszakon szerzett diploma. Ezt általában egy felvételi interjú, motivációs levél vagy kutatási terv egészíti ki. Az egyes mesterszakok felvételi követelményei szintén az egyetem weboldalán érhetőek el. A felvételi vizsgára ez esetben július 27-én kerül sor.

További információk: a www.partium.ro vagy Facebookon: Partiumi Keresztény Egyetem.